O nama

Avalon edukativni centar logo Edukativni centar Avalon postoji od 2004 i od tada uspešno gradi poverenje svojih klijenata.
Osnivači su profesori engleskog jezika sa dugogodišnjim iskustvom u nastavi i specijalizacijom u inostranstvu što je osnovna premisa za uspešno ostvarivanje programskih sadržaja sa kandidatima.

Sedište edukativnog centra Avalon je u Novom Sadu, u samom centru grada. Moderno opremljen prostor (biblioteka, računari, projektori, interaktivne table) kao i kontinuirano usavršavanje našeg tima profesora u domenu metodologije nastave stranih jezika, garantuje vrhunski kvalitet nastave  o čemu svedoče i uspesi naših kandidata.

Nastava stranih jezika se izvodi kroz kurseve, čiji su termini prilagođeni slobodnom vremenu kandidata, a odvija se tokom dva semestra. Kursevi, s obzirom na vrstu programa i potreba polaznika, traju jedan, četiri, šest ili osam meseci. Tokom čitave godine AVALON nudi mogućnost informisanja, prijavljivanja i besplatnog dijagnostičkog testiranja.

NAŠA MISIJA  Avalon pruža najkvalitetniju dopunu formalnoj osnovnoj, srednjoj i univerzitetskoj jezičkoj edukaciji kroz jasno definisane,međunarodno akreditovane i standardizovane nastavne  planove i programe, konstatnu superviziju kvaliteta nastave i kontinuirano usavršavanje predavača kako u zemlji tako i u inostranstvu.

NAŠA VIZIJA : DA VAM JEZIK NE BUDE PREPREKA

KAKO JE SVE POČELO

Photobucket

Sanja i Maja su se upoznale na samom početku studija, u kantini Filozofskog fakulteta, koji je centar svih važnih zbivanja i izvor svih bitnih studentskih informacija. Tada nisu ni slutile da će se jednog dana iz studentskog druženja, razmenjivanja skripti i zajedničkog spremanja ispita roditi ideja Avalona, ozbiljnog jezičkog centra po ugledu na evropske, ne samo po kvalitetu predavača i savremene interaktive opremljenosti, već i kvalitetnih programa načinjenih prema postulatima najuvaženijih autoriteta iz oblasti metodologije nastave engleskog jezika. Više od petnaest godina nakon upoznavanja u već pomenutoj kantini, njihovom timu se pridružuje i Mladen, kolega i jedan od najboljih studenta generacije, koji je dugo lutao bankarskim vodama, a onda odlučio da je struka za koju se obrazovao ipak najlepši posao na svetu.
I priča Avalona nastavlja da se razvija i raste na njihovom entuzijazmu, idejama, posvećenosti, ljubavi, kreativnosti i odgovornosti prema profesiji.

Više o timu Edukativnog centra Avalon:

Sanja Mijatovic-Majin je rođena 29.06.1976. u Novom Sadu. Tokom osnovne škole najviše uspeha je postizala upravo iz engleskog, te odlučuje da upiše gimnaziju Isidora Sekulić, društveno-jezički smer. Poslednju godinu gimnazije pohađa u Americi, Denfeld High School. Nakon mature 1995. godine upisuje Filozofski Fakultet, Odsek za anglistiku, gde je i diplomirala i stekla zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Master studije na matičnom fakultetu upisuje 2008. godine a 2009. godine uspešno brani tezu iz oblasti psiholingvistike Bilingvalni razvoj fonoloških aspekata u procesu usvajanja engleskog kao stranog jezika-prikaz slučaja (The Bilingual Development of Phonological Aspects in the Process of Acquiring English as a Second Language-A Case Study).
U Avalonu drži pripremne kurseve za ESOL ispite (FCE, CAE, CPE) TOEFL i IELTS, kao i usko specijalizovane kurseve jezika iz oblasti medicine i turizmologije.

Maja Mihajlović-Rakić je rođena 23.06.1976. u Novom Sadu. Ljubav prema engleskom jeziku joj prenosi mama Buba, sudski tumač i profesor engleskog jezika i književnosti. Nakon završene osnovne škole Petefi Šandor, po želji roditelja polaže prijemni za srednju ekonomsku školu, a krišom odlazi na prijemni ispit u Karlovacku gimnaziju koji uspešno polaze sa zavidnim brojem bodova i 1991. godine, Maja upisuje Karlovačku gimnaziju smer Savremeni jezici.
Filozofski Fakultet
, Odsek za anglistiku, upisuje 1995. godine. Te iste godine odlazi u Englesku, London Academy, gde pohađa jedan od  ESL kurseva. Dobija ponudu da ostane i radi kao activity leader sa studentima strancima. Nakon 6 meseci vraća se u Novi Sad, zbog ispitnih obaveza, ali još nekoliko sledećih godina odlazi tokom letnjih raspusta na usavršavanje u Englesku. Avalon pocinje sa radom u Novom sadu i u Šidu 2004. godine, a od 2009. u Kaću i Kovilju. Maja je radila  na izradi planova i programa nastave engleskog na ranom uzrastu (deca od 3-6) kao i planova i programa za decu školskog uzrasta. Idejni tvorac je Avalon drama club, gde osmišljava predstave i priredbe i prilagodjava ih znanju i uzrastu đaka Avalona koje ih podučavaju kulturi i istoriji engleskog i američkog naroda.

Mladen Jakovljević je rođen 11.07.1975. godine u Novom Sadu, gde je 1995. godine upisao Filozofski fakultet i stekao zvanje profesora engleskog jezika i književnosti na Odseku za anglistiku. Na istom fakultetu upisuje i magistarske studije i 2007. godine uspešno brani magistarsku tezu Mit i tehnologija u stvaralaštvu Rodžera Zelaznija. U međuvremenu, radi u poznatoj domaćoj banci, prvo na poslovima prevođenja i inokorespondencije, a potom prelazi u odeljenja za odnose s javnošću, marketing i potom u ljudske resurse. Tokom rada na doktorskoj disertaciji Paralelni svetovi: odnos postmoderne proze prema fantastičnoj i naučnofantastičnoj književnosti odlučuje da se pridruži timu Avalona. Mladen je uspešno odbranio doktorsku disertaciju i stekao zvanje doktora književnih nauka 2012. godine, a osim kurseva opšteg engleskog, svoje dugogodišnje radno iskustvo u finansijskoj instituciji prenosi kandidatima u oblastima poslovne korespondencije i poslovnog engleskog jezika.

Ivana Zečević je rođena 16.11.1987. godine u Novom Sadu, gde na Fakultetu za pravne i poslovne studije, Odsek engleski jezik, stiče zvanje filologa angliste. Tokom poslednje godine studija odlazi u Kanadu na jezičko i kulturno usavršavanje, a tokom trajanja programa usavršava interaktivne metode u nastavi jezika. Fakultet završava u roku, 2009. godine, sa vrlo dobrim prosekom. Ivana se pridružuje timu Avalona 2010. godine kao saradnik u nastavi. Svojim kreativnim pristupom u radu s decom, Ivana brzo osvaja simpatije najmlađih polaznika i zajedno s njima uspešno organizuje tematske predstave i novinarsku sekciju.

Dejvid Antoni Kičing je rođen 1972. godine u Lidsu, u Zapadnom Jorkširu u Engleskoj. U ranoj mladosti bio je fudbaler i predstavljao je svoju zemlju u ovom sportu. Dejvid je radio u različitim poslovnim okruženjima, uključujući i vođenje nekoliko barova u Jorkširu i Londonu.
Aktivno se bavi muzikom, kao i pisanjem tekstova za sve muzičke žanrove. Prvi put je došao u Srbiju početkom 2009. godine nakon što je napisao i snimio himnu za Exit festival.
Dejvid je od septembra 2011. godine  član tima Edukativnog centra Avalon i pretežno drži kurseve konverzacije, pošto još uvek nije dobro naučio srpski jezik :) Dejvid uživa u nastavi i radu s ljudima kojima je okružen.

Danijela Ždrnja je rođena 07.06.1983. godine u Kikindi. Osnovnu i srednju školu je završila u Srpskoj Crnji, a zatim se upisala na Odsek za anglistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2002. godine.  Nakon sticanja zvanja profesor engleskog jezika i književnosti, od 2007. godine predaje engleski u osnovnim školama, a 2009. se pridružuje timu Avalona kao nastavnik engleskog jezika.

Danijela se kontinuirano usavršava u radu i sa decom i odraslima, a najviše uživa u radu sa najmlađim polaznicima.

Milana Friš (devojački Nadrljanski) je rođena 07.08.1982. godine u Novom Sadu, gde je upisala Filozofski fakultet, odsek za nemački jezik i književnost. U međuvremenu, boravi 3 godine u Švajcarskoj, u kantonima nemačkog govornog područja, radi usavršavanja jezika. Od 2009. godine Milana radi u nemačkom predstavništvu za elektro-medicinsku opremu u Novom Sadu na poslovima prevođenja, inokorespodencije, koordinacije zemalja jugo-istočne Evrope, ali i kao predavač srpskog jezika nemačkim državljanima u okviru firme.

Milana se pridružila timu Avalona 2009. godine, radila je na izradi planova i programa nastave nemačkog jezika za A1, A2 i B1 nivoe. Osim redovnih kurseva, drži pripremne kurseve za polaganje međunarodnih sertifikata na Geteovom institutu sa izvanrednim rezultatima prolaznosti kandidata na završnim ispitima

Karolina Šanta je rođena 17.03.1983. u Kikindi. Osnovnu i srednju školu završila je u Kikindi s odličnim uspehom. S obzirom na  uporedo usvajanje dva maternja jezika, srpski i mađarski jezik, već u detinjstvu se kod nje uočavao talenat za  strane jezike. Iz tog razloga, 2002. upisuje se na Odsek za anglistiku, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Nakon sticanja zvanja profesora engleskog jezika i književnosti, od 2006. godine predaje engleski u osnovnim školama, a 2009. se pridružuje timu Avalona kao nastavnik engleskog jezika.

Trenutno je na domasterizaciji na Odseku za anglistiku.

Olgica Andrić, rođena u Gornjem Milanovcu 21.10.1978. diplomirala na Filološkom Fakultetu u Beogradu 2002. na katedri za italijanski jezik i književost, a 2001. godine na Univerzitetu „Dante Alighieri“ u Ređo Kalabriji (Italija) stigla je do diplome nastavnika italijanskog jezika za strance. Za vreme studija radila kao novinar u pisanim medijima, od 2001. do 2009. radi kao televizijski novinar i voditelj na SOS Kanalu-sportska i zabavna redakcija(Beograd) i TV Panonija-informativna i sportska redakcija (Novi Sad) i  kao prevodilac na brojnim međunarodnim sportskim događajima i u pozorištu Madlenianum.

Od 2009. U potpunosti se posvećuje nastavi italijanskog jezika i brazilskog portugalskog, posećuje seminare za nastavnike i sarađuje sa kolegama iz inostranstva. Voli da kombinuje razne didaktičke metode, uz široku primenu multimedijalnih sadržaja. Svoja iskustva iz nastave prenosi čitaocima na blogu, piše poeziju i prozu i uživa u javnim nastupima (prezentacije, radionice, predavanja). Celog života prati fudbal i posećuje fudbalske utakmice.

U timu Avalona je od 2011.  Drži nastavu italijanskog za sve nivoe, konverzaciju, kao i sektorijalne jezike (poslovni italijanski, italijanski u turizmu, medicini, sportu).

Odlukom pokrajinskog sekretara od 4.3.2013. Olgica Andric je imenovana za stalnog sudskog tumaca za italijanski jezik pri Visem Sudu u Zrenjaninu.

Nataša Tomić je rođena 06.05.1987. u Vukovaru. Engleski jezik je počela da uči u 8. godini, pa je upisivanje društveno-jezičkog smera u gimnaziji Vukovar bio sasvim prirodan i logičan izbor. Nakon mature 2006. godine upisuje Filozofski fakultet, Odsek za anglistiku u Novom Sadu, koji završava 2010. godine i stiče zvanje diplomiranog filologa angliste. Master studije na matičnom fakultetu upisuje 2011. godine i trenutno se priprema za odbranu teze Kritička analiza udžbenika engleskog jezika 5-8. razreda osnovne škole, s obzirom da joj je specijalnost i polje interesovanja rad sa decom u nastavi engleskog jezika. Timu Avalona se pridružuje 2011. godine, nakon rada u osnovnoj školi kao nastavnica engleskog jezika. Kurseve opšteg engleskog drži deci i odraslima.

Nataša Jovanov-Topalidu, profesor grčkog jezika, magistrirala je 2001. godine grčki jezik na katedri za novogrčku lingvistiku, na Filozofskom Fakultetu, Aristotelovog Univerziteta u Solunu (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Φιλοσοφική Σχολή). Od te godine, predavala je grčki jezik stranim studentima na svim nivoima u Školi za novogrčki jezik, pri Filozofskom fakultetu i u jednom edukativnom centru u Solunu.